1. Hjem
  2. Aktuelt
  3. Gründernettverk

Gründernettverk

Lørdag samlet vi gründere til inspirasjonsdag, og nettverkstreff. Vil du være med neste gang?

IMG 3979 2022 02 17 09 23 34

Kalle Bjørkman var først ute med å gi inspirasjon til både nye og etablerte gründere fra hele Elverum- og Sør-Østerdalregionen. Han fortalte om hvordan de har jobbet med å få etablert padelsenter i Elverum, og hva han mener er viktig for å lykkes som gründer;

Jeg tror det viktigste er å skape seg et nettverk, vi må sammen skape Elverumregionen, kjøpe av hverandre når vi kan og snakke godt sammen. Finn de som heier på deg. Du skaper ikke en bedrift ved å sitte på kammerset, oppfordrer Kalle.

Hva er ditt viktigste råd til gründere og etablerere?

- Husk å ha det gøy! Ha det gøy hver dag, du brenner jo for ideen din. Ja, det er hardt arbeid, det kan være tungt, men da er det viktig å ha det gøy mens du holder på. Gå på jobb hver dag og gjør ditt beste, og igjen finn de som løfter deg opp!

I tillegg til Kalle fikk vi et innblikk i en helt ny type virksomhet, nemlig Green Stream Music, som skal bidra til mer bærekraftig musikkbransje. Ideen startet som en studentbedrift da daglig leder Leander Kollen Amb – var student på Rena.

- Jeg tror det viktigste er å elske det du gjør. For om noe er viktig nok så får du det til.

Han delte også erfaringer med hvordan de har fått støtte fra Innovasjon Norge, og hjelp underveis med å stake ut kurs for helt ny type virksomhet med stor innovasjonshøyde.

Bli med i et gründernettverk?

Elverum Vekst ønsker å arrangere gründernettverk 4 til 6 ganger i året, og bidra til å skape etablererkultur.

- Vi ser at det er flere som ønsker seg et slikt nettverk, der de kan dele erfaringer og kunnskap med hverandre, sier Asbjørn Lunde, næringsutvikler i Elverum Vekst.


Har du lyst til å få mer informasjon om gründernettverk? Meld interesse her.

Kalle Bjørkmann holdt innlegg for gründere, og kom med gode råd
Kalle Bjørkmann holdt innlegg for gründere, og kom med gode råd

Bli med på etablererkurs!

Det er straks klart for etablererkurs. Dette er en fin mulighet for deg som er oppstartsfasen, eller går med tanker å drive egen virksomhet. Meld deg på i dag!
To tidligere deltakere var med oss på gründertreff i helgen, og de roser tilbudet. Weronika Chodnicka som driver Elverum Sandwich og Slakteriet i Elverum mener at dette er godt tilbud:

- Jeg anbefaler kurset på det sterkeste. Det er alltid noen «hull» i en forretningsplan, og du får jobbe med folk som har erfaring og kompetanse. I tillegg får du møte andre i samme i situasjon som har ideer du kan ta med deg videre, sier Weronika.

Bjørn Erik Evensen tok kurset i fjor og åpner Optiker Evensen i Elverum i juni:

- Du får rett og slett mange gode tips og triks, og belyst en del områder man ikke har tenkt på. Så treffer du andre og får knyttet noen kontakter.


Så oppfordringen er klar. Går du med en forretningsidé eller er du i oppstartsfasen? Meld deg på. Det er noen ledige plasser igjen. Kursen holdes av Klosser Innovasjon og Sør-Østerdal Næringshage. Kurset er åpent for alle i Elverum – og Sør-Østerdalregionen.

Påmeldingsfristen er 23.02 og du finner kurs og påmeldingsinformasjon her.

Grundertreff: Næringsutvikler Asbjørn Lunde, Yngve Sætre Sør-Østerdal Næringshage, Weronika Chodnicka Elverum Sandwich, Bjørn Erik Evensen Optiker Evensen og Regine Behrens Dyreng fra Klosser Innovasjon
Grundertreff: Næringsutvikler Asbjørn Lunde, Yngve Sætre Sør-Østerdal Næringshage, Weronika Chodnicka Elverum Sandwich, Bjørn Erik Evensen Optiker Evensen og Regine Behrens Dyreng fra Klosser Innovasjon