1. Hjem
  2. Aktuelt
  3. Kurs for næringslivet - vår 2021

Kurs for næringslivet - vår 2021

I samarbeid med Elverum Handelsstand arrangerer vi en kursserie for næringslivet. Unik mulighet for gratis faglig påfyll for næringslivet.

My Post 3

I samarbeid med Elverum Handelsstandsforening arrangerer vi en kursserie for næringslivet. Vi har engasjert nasjonalt anerkjente og inspirerende foredragsholdere. På kursene får du som næringslivsleder en unik mulighet til gratis faglig påfyll.

Du vil gjennom kursserien få en oppdatert verktøykasse for hvordan du kan lykkes i med din bedrift i et konkurranseutsatt marked. Her vil du få en innføring i temaer som økonomi, pensjon og ledelse. Du vil også lære mer om det siste innenfor salg, markedsføring og sosiale medier. Det siste kurset handler om kontinuerlig forbedring.

8 kurskvelder

Totalt er det 8 kurskvelder med inspirerende påfyll utover våren. Kursserien vil bli avholdt på Scandic Elgstua og på Teams. Kursene har plass til 50 personer fysisk til stede, men det vil også være mulig å delta digitalt via Teams på samtlige kurs. Link vil bli publisert her på websiden i forkant av de enkelte arrangementene. Medlemmer i Elverum Handelsstandsforening får første prioritert til fysisk deltakelse - her er det førstemann til mølla. Husk å krysse av om du ønsker å delta fysisk eller digitalt på de enkelte kursene. Smittevern vil ha høy prioritet og ved høyt smittetrykk vil vi måtte avholde ett eller flere kurs kun digitalt.

Kursserien er tilgjengelig for alle næringsdrivende i Sør-Østerdal regionen, og er finansiert gjennom BiO-midler av Innlandet fylkeskommune.

Verdiskapende salg

Dato: Kurset er utsatt inntil videre. Ny dato kommer.
Kl:
Kurssted:
Kursholder: Roy Willy Elvegård, Handelshøyskolen BI, Høgskolelektor, Institutt for markedsføring  

Salg er i dramatisk endring. Veletablerte forretningsmodeller, produkter og løsninger står for fall. Hvilke verktøy kan hjelpe dere å utarbeide nye strategier og lykkes i en verden i rask endring? Og hvor mange vet om salget eller kjøpet har hatt verdi for kunden?

I kurset vil du få presentert verktøykassen for et godt salg
- Verdiskapende salg
- Salg som konkurransefortrinn
- Evolusjon og innovasjon
- Samarbeid
- Prestasjonssystemet

Business har vært en naturlig del av livet til Elvegård fra ung alder. De siste 15 årene har Elvegård jobbet med rådgivning innen salgsledelse, og gjennomført trening og rollespill i salg og forhandlinger. Siden 2013 har Elvegård undervist som høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI. Og samtidig har Roy fortsatt en fot innenfor det internasjonale konsulentmiljøet. Kommunikasjon og prestasjoner i business er to ord som får Elvegård til å sprudle.

Roy Willy Elvegard
Line Blomlie

Avholdte kurs og opptak:

Her finner du opptak fra tidligere avholde kurs.

Rallyledelse - om å manøvrere trygt under stadig raskere endringer

Line Blomlie
Som leder i dag må man balansere stadig raskere endringer, digitalisering og innovasjon med høy effektivitet i daglig drift. Medarbeidere som er endringstrette og utrygge er ofte årsaken til at implementering av endringer ofte tar lengre tid enn ønsket og at gevinstuttaket blir redusert.  Hvordan kan ledere manøvrere raskt og samtidig skape trygghet i organisasjonen? I dette kurset deler Line teori og nyttige øvelser. Et engasjerende og praktisk kurs for ledere.

Kursholder: Line Blomlie

Digital markedsføring i teori og praksis

Cecilie Staude, høyskolelektor ved Institutt for markedsføring ved Handelshøyskolen BI.
Hvordan kan ledere utnytte potensialet som ligger i å bruke sosiale medier? Og hvordan kan digital samhandling bidra til at virksomheten din kan hente ut organisasjons- og markedsgevinster?

Cecilie jobber innenfor fagområdet markedskommunikasjon og digitale mediekanaler, er forfatter av boken Sosial Kommunikasjon og en anerkjent foredragsholder. Hun bistår bedrifter med råd til kommunikasjonsstrategi om bruk av sosiale medier.

Cecilie Staude

Digital markedsføring i praksis
Kursholder: Hanna Helseth, Linn Wold AS
Hanna er i dag salgs- og markedssjef i Linn Wold AS og har i tillegg tidligere erfaring som rådgiver for sosiale medier. Hun er utdannet innen kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling på Høgskolen i Kristiania.

Hanne Helseth
Hanne Helseth

Økonomi 1.0 for bedriftsledere

Kursholder: Stein-Ragnar Noreng, adm.dir. The Vit
Mange eiere og daglige ledere i små virksomheter har ingen økonomiutdanning. Denne kvelden får du en innføring i økonomi og gode råd og tips for å kunne sikre en bærekraftig drift. Stein-Ragnar er grunnleggeren av TheVIT. Han har bakgrunn som administrerende direktør i KPMG, og har styreerfaring fra både internasjonale og nasjonale virksomheter. Han har hatt en rekke lederposisjoner i ulike resultatenheter, og har ledet strategi- og endringsprosesser både som toppleder og som rådgiver for kunder

Stein Ragnar Noreng 2

Se kurset her

Jan Inge Stene

Innføring i pensjon for bedriftsledere


Kursholder: Jan-Inge Stene, salgssjef Liv / Pensjon, Sparebank1 Østlandet
Timen om pensjon blir brukt til å gi tips og råd for å forenkle de valgene man står ovenfor og hvordan bli en attraktiv arbeidsgiver for sine ansatte. Jan Inge Stene har i en årrekke jobbet som pensjonsspesialist med rådgivning til bedrift og ansatte om tjenestepensjon. Han har bakgrunn fra kjøp/salg av aksjer og plasseringer i kapitalmarkedet, og har god kjennskap til hvordan pensjon bør både spares og plasseres.

Økonomi 2.0

Kursholder: Pål Berthling Hansen, førsteamanuensis Handelshøyskolen BI, Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi.

Hvordan drive smartere og tjene mer penger? Denne kvelden lærer du mer om kalkyler, likviditetsstyring og investeringer. Pål er til daglig ansatt ved BI, men er engasjert i egne virksomheter i flere bransjer.

Pal Berthling Hanse

Morgendagens regnskapsføring

Kursholder: Thore Kleppen, statsautorisert revisor og leder KPMG Innlandet
Hvordan skal du tenke i 2021 – hvis du er et mindre eller mellomstort selskap? I kurset vil du få hjelp til å ta den proaktive regnskapsførerrollen. Hva kan jeg som næringsdrivende forvente og kreve?

Hva er de mest brukte økonomissystemene, hvilke oppgaver kan du gjøre selv og hvilke tjenester kan/bør du sette bort? Selskap i forskjellige livsfaser har forskjellige forventninger til hva systemene bør levere. Regnskapssystemkostnaden er sjelden vesentlig for selskapene. Utfordringene kommer når man får for lite ut av pengene man bruker på̊ regnskapssystem og regnskapsfører.

Thore har bred erfaring fra rådgivningsprosjekter innen forbedring av finans- økonomi- og regnskapsfunksjoner. Gjennom mange år har Thore bidratt med artikler i fagtidsskrifter og er mye brukt som foreleser innen styrearbeid, governance, styring og regnskap.

Thore Kleppen

Kontinuerlig forbedring

Kursholder: Pål Berthling Hansen, førsteamanuensis Handelshøyskolen BI, Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi.

Pal Berthling Hanse

Vertskapsrollen - betydningen av service i alle virksomheter

Kursholder: Pål Knutson Medhus

Vertskapsrollen handler ikke bare om å ønske velkommen, men også om å bidra til at helhetsinntrykket av bedriften blir positivt slik at kunden ønsker å komme tilbake.

Pål har vært inspirator for mange bedrifter i hele landet, og har jobbet som kursholder siden 2007. Pål har en lang merittliste bak seg innen norsk reiseliv, bla som turistsjef for Visit Geilo. Han arbeider i dag med «Opplevelseskurset» for Innovasjon Norge, Reiselivswebinaret «Luftekanalen» og aktivitets- og opplevelsesleverandøren «Høve Støtt».

Pål Knutson Medhus