1. Hjem
  2. Aktuelt
  3. Ole skal være byggherrekoordinator for Anno

Ole skal være byggherrekoordinator for Anno

Vi leier ut Ole. Han skal bidra til at rundt 170 000 gjenstander får trygg oppbevaring for framtida.

Ole Anno

Ole skal bidra til at rundt 170 000 gjenstander får trygg oppbevaring for framtida. Han skal være byggherrekoordinator når Anno Museum skal bygge 5200 kvadratmeter dokumentasjonssenter med fellesmagasin.

I dag er han er prosjektleder i Elverum Vekst. Fra nå av og neste år skal han bruke mesteparten av tiden sin på å være byggherrekoordinator for det nye bygget. Det betyr at han skal bidra til at alt går som planlagt når et av landets mest moderne og største magasinene for å oppbevare museumsgjenstander skal bygges ved Anno Glomdalsmuseet i Elverum.

- Jeg er veldig stolt over at vi i Elverum Vekst kan være med når det bygges over 5000 kvadratmeter med spesialbygg som skal ta vare på gjenstander som er og har vært viktige for Hedmark. Dette blir et spennende bygg å få lov til å følge opp – med både spesialrom som verksted og klimastyrte rom for oppbevaring av ulike gjenstander, sier Ole.

Lang erfaring

Han har lang erfaring med å følge opp entreprenører, og har tidligere jobbet på store prosjekter i både Skanska, Veidekke og hos Vegvesenet. Hos oss i Elverum Vekst har han blant annet hatt ansvaret for utbygging av infrastruktur i både Ydalir og i næringsparken Grundsetmoen.

Det er 170 millioner som investeres i bygget, der 90 millioner er finansiert fra staten, 35 millioner er bevilget fra tidligere Hedmark fylkeskommune, 10 millioner fra Elverum kommune og de siste 25 millionene fra de andre kommunene i Hedmark.

Styreleder i Anno Knut Storberget foretok annleggsåpning, her sammen med adm.dir. Sven Inge Sunde i Anno Museum
Styreleder i Anno Knut Storberget foretok annleggsåpning, her sammen med adm.dir. Sven Inge Sunde i Anno Museum

Viktig å få plass

- Å få bygget Anno Dokumentasjonssenter med fellesmagasin har vært Annos viktigste strategiske prioritet siden 2010. Det er utrolig gledelig at vi nå blir i stand til å oppbevare Hedmarks rike kulturarv på beste måte for fremtiden, uttalte adm.dir. Sven Inge Sunde ved anleggsåpningen i forrige uke.

Arbeidet skal utføres av Veidekke AS og Plan 1 er engasjert som prosjektleder for Anno. Dokumentasjonssenteret vil inneholde klimastyrte gjenstandsmagasiner, verksteder og andre fasiliteter, samt kontorlokaler for Annos administrasjon og andre fellesfunksjoner. Innflytting vil starte i november 2021.

Historisk dag med en en historisk anleggsåpning. I stedet for spadetak ploget styreleder Knut Storberget grunnen.
Historisk dag med en en historisk anleggsåpning. I stedet for spadetak ploget styreleder Knut Storberget grunnen.